Lezing

Het einde van de wereld uitverkocht

Drs. Steven Stroeykens
Woensdag 15 november 2017, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Tip: bezoek ook ’s avonds met medestudenten de theatervoorstelling ‘Conversations (at the end of the world)’ van het Het Zuidelijk Toneel in het Parktheater. Klik hier voor meer info.

 

Dreigingen van een nucleaire oorlog, nieuwe klimaatextremen, een haast onhoudbaar economisch systeem en autonome robots. Moeten we bang zijn dat het einde van de wereld nadert?

De angst voor het einde van de wereld is iets van alle tijden. Waar profeten, waarzeggers en sekteleiders in vroeger tijden grote aantallen volgelingen overtuigden van de aanstaande apocalyps, lijken de angsten vandaag-de-dag een stuk rationeler. Maar is dat wel zo?

Wetenschapsjournalist Steven Stroeykens bespreekt de reële gevaren die ons bedreigen en vertelt aan de hand van anekdotes, aangevuld met filosofische en historische achtergrond, over moderne einde-van-de-wereld-scenario’s die soms frappante overeenkomsten vertonen met eeuwenoude doemscenario’s.

Drs. Steven Stroeykens studeerde natuurkunde aan de universiteit van Leuven, is wetenschapsjournalist en gastdocent wetenschapsjournalistiek aan de KU Leuven. Als auteur publiceerde hij onder andere het boek Het einde van de wereld – een geschiedenis.

Als je weet dat het einde nadert, waarover spreek je dan?

Deze lezing wordt gepresenteerd door Studium Generale en  theatergezelschap Het Zuidelijk Toneel en is de perfecte opmaat naar hun avondvoorstelling Conversations (at the end of the world) van theatermaker Kris Verdonck.

 

Gratis toegang
Om zeker te zijn van een plek, raden wij aan om te reserveren.
Om te reserveren klik hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x