Lezing

God zit in ons brein uitverkocht

Dr. Michiel van Elk
Woensdag 22 november 2017, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

God zit tussen je oren! Of niet? Neurowetenschapper Michiel van Elk vertelt over de psychologische en neurocognitieve basis van religieuze en spirituele ervaringen.

Steeds meer mensen zijn op zoek naar spirituele ervaringen en een hogere realiteit. Maar wat is echt en wat niet? En doet die vraag er eigenlijk wel toe? Neurowetenschapper en ex-gelovige Michiel van Elk zette zijn scepsis opzij en ging op onderzoek uit. Hij neemt ons mee op veldonderzoek naar paranormaalbeurzen, bij kerkgenootschappen en beschrijft experimenten zoals het Godhelm-experiment op Lowlands. Aan de hand daarvan laat hij zien dat de mens een diepgewortelde aanleg heeft om religie te ervaren én dat dit allerlei voordelen biedt.

Neurowetenschapper dr. Michiel van Elk is onderzoeker en docent aan de Universiteit van Amsterdam en hoofd van het Religion, Cognition & Behavior Lab.  

Hij houdt zich bezig met de psychologische en neurocognitieve basis van religieuze en spirituele ervaringen. Zijn onderzoek naar de effecten van de Godhelm op Lowlands trok veel belangstelling in zowel Nederland als daarbuiten. Onlangs verscheen zijn boek Extase, over de Godhelm en andere religieuze experimenten.

 

Gratis toegang
Om zeker te zijn van een plek, raden wij aan om te reserveren.
Om te reserveren klik hier.

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x