Lezing

GEANNULEERD! ‘O My God!’, Hoe maakbaar is je leven? uitverkocht

Woensdag 23 april 2014, 19:30 - 22:00 (uitverkocht)
Gaslab

GEANNULEERD!

Helaas is dit programma door gebrek aan aanmeldingen komen te vervallen

Tijdens deze avond draait het om enkele van de tien geboden en de volle betekenis daarvan.
‘Gij zult niet begeren het huis van uw naaste. Gij zult niet begeren de vrouw van uw naaste, noch zijn slaaf, noch zijn slavin, noch zijn rund, noch zijn ezel, noch iets wat van uw naaste is.’
Dit gebod, dat de objecten van begeerte behoorlijk inperkt, zal niet iedereen kennen. Maar de volgende zijn algemeen bekend: ‘Gij zult niet stelen’, ‘…doden’,’… liegen’.
De uiterste consequentie van het morele richtsnoer dat de Tien Geboden biedt is uitgangspunt van het op de Dekaloog van Kieslowski gebaseerde  toneelspektakel ‘Maakbare Liefde’. Daarin  staan haast niet op te lossen dilemma’s, die met de tien geboden samenhangen, centraal. Tijdens deze interactieve ‘O My God!’ avond worden verschillende oplosvarianten live gespeeld waarna discussie volgt, o.a. met regisseur Loes Herremans. Deelnemers aan deze avond maken kans op twee vrijkaarten voor ‘Maakbare Liefde’!

Dit programma is een samenwerking tussen TINT en Studium Generale

Reserveren: hier
Studenten en promovendi gratis, anderen betalen 5 euro

Maakbare Liefde wordt op 9, 10 en 11 mei opgevoerd in het Auditorium en is een productie van Doppio, Footloose en Studentproof in samenwerking met Philips Toneel .

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x