Lezing

Een reis langs toekomstdromen uitverkocht

Kader Abdolah
Woensdag 12 december 2012, 20:00 - 21:30 (uitverkocht)
Blauwe Zaal, Auditorium

Boekverkoop vooraf en achteraf, verzorgd door boekhandel Van Piere + De Slegte Eindhoven. Na afloop is er ook gelegenheid uw boek te laten signeren door Kader Abdolah.

Of ze nu grote akkers op zee aanleggen, bestek voor dementerenden ontwerpen of robots willen ontwikkelen die poëzie kunnen begrijpen, het zijn allemaal mensen met creatieve ideeën en ambitie, met opmerkelijke denkbeelden en daadkracht. Wat gaat er om in hun geest?

Schrijver Kader Abdolah maakte een reis langs 22 wetenschappers, uitvinders, kunstenaars en ondernemers. In gesprekken  ontdekte hij de mooie ideeën en boeiende visies op de toekomst van dit bonte gezelschap.
Deze avond neemt Kader Abdolah je mee op zijn reis en vertelt over Nederland, een land waar onuitputtelijk pogingen worden gedaan om dromen vorm te geven. Een oosterse vertelling met harde wetenschappelijke feiten en verrassende moderne sprookjes. Inspiratie voor iedereen.

Kader Abdolah (Iran, 1954) debuteerde na zijn vlucht naar Nederland met de verhalenbundel De Adelaars. Tot zijn bekendste werken behoren Spijkerschrift (2000), Het huis van de moskee (2005), De boodschapper en De Koran (2008) en De Koning (2011). Zijn boeken zijn in dertig landen uitgegeven.

Zijn nieuwste boek Zeesla en de lepels van Alice verscheen op 12 oktober bij uitgeverij De Geus. Hierin laat hij een kant zien die velen nog niet van hem kennen, namelijk die van journalist.  Hij beschrijft zijn reis langs de 22 wetenschappers, uitvinders, kunstenaars en ondernemers.

Reserveer je plek hier

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x