Lezing

Een Mondriaan uit de computer uitverkocht

Prof.dr.ir. Loe Feijs
Woensdag 20 november 2013, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Wie door de bril van een informaticus naar een kunstwerk kijkt, kan iets over de essentie van dat kunstwerk leren.

 

Feijs en zijn Mondriaan

Loe Feijs is hoogleraar Industrial Design of Embedded Systems, heeft een achtergrond in software engineering en houdt zich al geruime tijd bezig met het programmeren van abstracte kunstwerken. Zijn grootste inspiratiebron: de Victory Boogie Woogie van Piet Mondriaan. Feijs heeft zich dan ook stevig verdiept in het werk van deze kunstenaar. Het werk van Mondriaan, waarmee hij beroemd werd, kenmerkt zich door ultieme abstractie: het gebruik van enkel rechthoeken, horizontale en verticale lijnen, de primaire kleuren plus zwart, wit en grijs.

Als computerkunstenaar wist Feijs het abstracte werk in een computercode, een algoritme, te vangen om vervolgens een eigen Mondriaan uit de computer te kunnen laten rollen. Een leerzame oefening voor zowel kunstbeschouwer als wetenschapper.

 

Winaar programmeerwedstrijd bij Pauw & Witteman

Op 19 april jongstleden was Loe Feijs te gast bij Pauw & Witteman  naar aanleiding van zijn deelname aan de programmeerwedstrijd Elegante Algoritmes. Een wedstrijd waarbij programmeurs werden uitgedaagd de Victory Boogie Woogie van Mondriaan te recreëren vanuit programmeercode. Op 21 april werd Feijs tot winnaar uitgeroepen.

 

Reserveren                                                                              Reserveer hier een plaats

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x