Lezing

Dr. Netflix: Rick and Morty (sold out)

Simon Gusman en Frank van Caspel
Woensdag 27 februari 2019, 20:00 - 21:15
Blauwe Zaal, Auditorium
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

In onze Dr. Netflix-serie bespreken we elke keer een populaire Netflix-serie vanuit een wetenschappelijk perspectief. Deze keer: Rick and Morty 

Het is niet meer mogelijk voor dit programma te reserveren. Mogelijk is er aan de deur nog een beperkt aantal plekken beschikbaar, maar vol = vol.

Rick and Morty, een Amerikaanse animatieserie, draait om de avonturen van de cynische alcoholische gekke professor Rick Sanchez en zijn goedaardige naïeve kleinzoon Morty. Ze verdelen hun tijd tussen het gezinsleven en interdimensionele avonturen. De serie won wereldwijd prijzen en wordt alom geprezen.

Vandaag gaan we dieper in op de lagen van Rick en Morty, want sommigen beschrijven de serie als "a never-ending fart joke wrapped around a studied look into nihilism”. Dit doen we met filosoof Simon Gusman, mede-auteur van het boek Avonturen bestaan niet, waarin hij laat zien dat we collectief verslaafd zijn aan avonturen en dat het verheerlijken en najagen daarvan slechts uitloopt op teleurstelling en frustratie. Hij wordt terzijde gestaan door filosoof Frank van Caspel. Zij slaan de handen ineen voor een ware ‘Rick and Morty’ masterclass. “Wubba lubba dub dub!"

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x