Lezing

Downloaden doe je gratis! uitverkocht

Met o.a. drs. Robbert Baruch (Buma/Stemra)
Dinsdag 15 oktober 2013, 19:00 - 20:30 (uitverkocht)
Blauwe Zaal, Auditorium

Waarom zou je nog muziek kopen als het internet je bijna elke gewenste track gratis aanbiedt? In Nederland is het downloaden van muziek, film en andere content nog steeds legaal. Kort geleden stemde de Tweede Kamer tegen een downloadverbod. Voor veel tekstschrijvers, componisten, scenaristen en andere scheppende professionals, die hun brood kunnen verdienen met hun creaties geen goed nieuws. Het auteursrecht heeft daarmee aan waarde verloren.

Auteurs, consumenten en belangenbehartigers in gesprek
De digitalisering en het legaal kunnen downloaden van muziek heeft gevolgen voor de rechtenwaarborging, de machtsverdeling in de muziekindustrie, het delen van muziek en het verdienmodel van de auteur. Niet alle auteurs zijn tevreden over hun belangenbehartiger Buma/Stemra. Auteurs, consumenten en belangenbehartigers zouden daarom nog eens met elkaar het gesprek aan moeten gaan over de vragen hoe we met de nieuwe mogelijkheden van de digitalisering om moeten gaan, in welke mate het werk van auteurs beschermd moet worden, hoe en door wie dat het best geregeld kan worden. Prangende vragen in een sector waar nog steeds duizenden mensen hun voldoening aan beleven en brood mee verdienen.

Een discussie met:

Drs. Robbert Baruch, Manager Public Affairs bij Buma/Stemra.

Dr. Wes Wierda, lector Media & Entertainment en Intellectual Capital (Inholland Hogeschool), consultant in verdienmodellen in de digitale economie. Hij publiceerde onlangs zijn proefschrift Kick back van Muziekuitgevers, belang en gedrag van een verborgen deel van de creatieve industrie.

Joris - Jay Hats - Tillmans, muziekant/producer, DJ en sound-/studio-enigineer (Sweat Shops Studio).

 

Wij raden je aan om te reserveren.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x