Lezing

Dodelijke gekte

Lotje Steins Bisschop, Roselien Herderschee
Dinsdag 21 mei 2024, 20:00 - 21:30
Boekhandel Van Piere (Nieuwe Emmasingel 48)
Prijs: Gratis (Student) € 2,50 incl. btw (Anderen)

Woord & Wetenschap #2

Moord. Het is de definitieve misdaad. Maar is een moordenaar altijd verantwoordelijk voor diens daad? Lotje Steins Bisschop en Roselien Herderschee onderzochten het; van psychotische moordpartijen tot tbs-klinieken, van het verschil tussen moord en doodslag tot de vraag of er zoiets bestaat als de vrije wil.

De boekhandel is vanaf 19:30 uur geopend. Het is mogelijk om vóór aanvang van het programma in de boekhandel rond te neuzen en een boek of ander item te kopen. Evenals een kop thee/koffie.
Meer informatie over ticketreservering onderaan de pagina.

Voor hun boek Dodelijke gekte doken Herderschee en Steins Bisschop in rechtszaken van moordenaars met een stoornis. Hoe bepaal je of die stoornis een rol speelde bij het delict? En in hoeverre moet het strafrecht aandacht hebben voor de psychische gesteldheid van de dader? Aan de hand van psychologische, juridische en filosofische inzichten en via diverse praktijkvoorbeelden brengen de auteurs je dichter bij iets wat we meestal op afstand proberen te houden: dodelijke gekte. 

Het boek is deze avond uiteraard te koop; na afloop van het programma is er de mogelijkheid het boek door de auteurs te laten signeren.   

Lotje Steins Bisschop is filosoof en psychiater; Roselien Herderschee is (medisch) journalist. Ze delen een fascinatie voor de wijze waarop de samenleving omgaat met mensen met een stoornis. Eerder schreven ze samen het boek ‘Aanstellers of Pechvolgels? Burn-out ontrafeld’. 

Woord & Wetenschap 
Woord & Wetenschap is het nieuwe publieksprogramma van de Eindhovense boekhandel Van Piere en Studium Generale van de TU/e. Hierin worden wetenschap en technologie voor het voetlicht gebracht en toegankelijk gemaakt voor iedereen. Of het nu gaat om populairwetenschappelijke boeken of romans met een (sociaal)wetenschappelijk thema – we leggen de link tussen het boek en de kennis. Met schrijvers en wetenschappers; middels lezingen, interviews of interactieve discussies.

Ticketreservering 
Om verzekerd te zijn van een plek in de zaal, raden we je aan om een ticket te reserveren via één van de onderstaande links.


SG & USE/ITEC registratie, alleen voor TU/e-bachelorstudenten
Voor de SG&USE/ITEC-registratie scan je jouw studentenkaart op de locatie vóór aanvang van het programma. Meer info over SG&USE/ITEC vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x