Lezing

Deutschland uitverkocht

Jeroen Wollaars
Woensdag 11 oktober 2017, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Op zondag 24 september vond in Duitsland de Bondsdagverkiezing plaats, de Duitse Tweede Kamerverkiezing. Kiest de Duitse bevolking voor nog eens vier jaar Merkel? NOS-verslaggever en Duitsland-kenner Jeroen Wollaars bespreekt twee en een halve week na de verkiezingen de stand van het land.

 

Jeroen Wolaars

Wie aan Duitsland denkt, denkt onvermijdelijk aan het naziverleden en de muur tussen oost en west, maar zeker ook aan de Oktoberfesten, bier und bratwurst, voetbalfinales, Bach en Beethoven, schlagers, de Weimarrepubliek, Luther, Goethe, Nietzsche en krimi’s. Een land met een rijke, diverse cultuur en voor Nederland een buurland waarmee een goede relatie essentieel is.

Vandaag de dag is bondskanselier Angela Merkel hét gezicht van de Bundesrepublik. Ze loodst het land door een roerige tijd en ook op het Europese en mondiale politieke toneel speelt ze een hoofdrol. De nationale economie, integratie en vluchtelingencrisis, terrorisme en veiligheid, buitenlandpolitiek : actuele thema’s die een rol zullen spelen in de aanstaande verkiezingen.

Komt er een vierde ambtstermijn voor Merkel en haar CDU? En wat betekent dat voor de toekomst van Duitsland? NOS-correspondent Jeroen Wollaars blikt terug op het verloop van de verkiezingen, bespreekt de uitslag en analyseert de stand van het land.

Jeroen Wollaars werkt sinds 2007 bij de NOS, eerst als redacteur, later als verslaggever. Per januari 2015 is zijn standplaats Berlijn en doet hij verslag van actuele gebeurtenissen in en met betrekking tot Duitsland. In 2007 werkte hij tijdelijk voor het nieuwsprogramma Aktuelle Stunde van de Duitse omroep WDR. Ook werkte hij eerder bij de Amsterdamse nieuwszender AT5 als redacteur, verslaggever, eindredacteur en presentator.

 

Gratis toegang
Om zeker te zijn van een plek, raden wij aan om te reserveren.
Om te reserveren klik hier.

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x