Lezing

Depressie uitverkocht

Prof. dr. Robert Schoevers
Woensdag 30 november 2016, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Lezing is uitverkocht

Bijna een op de vijf Nederlanders krijgt in zijn of haar leven te maken met depressieve gevoelens. Hoe ontstaat een depressie en welke (nieuwe) behandelmethodes zijn er?

Meer dan 1 miljoen Nederlanders slikken op dit moment antidepressiva. Na hart- en vaatziekten is depressie wereldwijd de belangrijkste aandoening in termen van verlies van functioneren en arbeidsproductiviteit, zorgkosten en belasting voor anderen in de omgeving. Depressies zijn niet alleen erg voor degenen die er onder lijden, maar geven ook onmacht bij vrienden en huisgenoten. Prof. Robert Schoevers vertelt over het ontstaan en de kenmerken van depressie, en legt uit waarom met nieuwe behandelingen veel, maar niet alles mogelijk is.  

Robert Schoevers is hoogleraar psychiatrie aan de Rijksuniversiteit Groningen en hoofd van de afdeling psychiatrie in het UMCG. Hij doet onderzoek naar het ontstaan en de behandeling van depressie. Samen met ervaringsdeskundige Selma Parmentier schreef hij het boek Diagnose depressie, over de dagelijkse werkelijkheid, de behandeling en de toekomst van mensen die lijden aan depressie.

 

Gratis toegang
Om zeker te zijn van een plek, raden wij aan om te reserveren.
Om te reserveren klik hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x