Lezing

De waarde van geld uitverkocht

Jelle van Baardewijk MA
Woensdag 27 september 2017, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Het is niet mogelijk om nog te reserveren voor de lezing. U kunt nog wel een plaats reserveren aan de deur, maar we kunnen geen garantie geven: vol is vol.
 

Geld hebben we nooit genoeg: het geeft ons vrijheid, status en invloed. Maar geld beperkt ons ook. Filosoof Jelle van Baardewijk legt uit hoe dat zit.

It’s all about the money. Wat doet geld met ons en waarom is het zo belangrijk geworden? Filosoof Jelle van Baardewijk laat zien wat grote denkers als Marx, Aristoteles, Popper en Hegel ons hierover leren. Hij beschrijft de voordelen maar ook de beperkingen van geld, en laat je zo op een andere manier kijken naar begrippen als (studie)schuld, investeren, waardecreatie en marktwerking.

Jelle van Baardewijk werkt als docent en promovendus aan de Vrije Universiteit Amsterdam. In zijn colleges Filosofie van de economie laat hij studenten bedrijfskunde kennismaken met de historische, sociale en morele kanten van geld, economie en financiële markten.


Dit programma wordt georganiseerd in samenwerking met B&R Beurs Eindhoven, de studentenbeleggersverenging van Eindhoven.

 

Gratis toegang
Om zeker te zijn van een plek, raden wij aan om te reserveren.
Om te reserveren klik hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x