Lezing

De Verkiezingsshow uitverkocht

prof.dr. Rens Vliegenthart
Woensdag 15 maart 2017, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Tuurlijk stem jij vandaag, toch?

Op deze woensdag 15 maart gaat Nederland naar de stembus voor de Tweede Kamerverkiezingen.  Zowel traditionele partijen als nieuwkomers proberen onze stem te winnen. Stem je uit gewoonte, op gevoel of met verstand? In deze verkiezingsshow bespreken we onder andere de peilingen, stemwijzers en komt wetenschapper Rens Vliegenthart aan het woord over de rol van de media.

Weliswaar is Kabinet Rutte 2 er in geslaagd de gehele termijn van vier jaar uit te zitten, een voortzetting is maar de vraag. De financiële crisis, de vluchtelingenproblematiek, het Oekraïne-referendum, het ‘minder, minder’-proces, de zwartepietendiscussie en internationale ontwikkelingen als de Brexit, de verkiezing van Trump en de oplaaiende Koude Oorlog met Rusland … de samenleving lijkt onder hoogspanning te staan. We hebben het recht en de waardevolle vrijheid onze volksvertegenwoordigers te kiezen, maar tegelijkertijd vragen we ons af wat het nog waard is. Ondertussen lijkt stemmen belangrijker dan ooit; de verkiezingen worden bestempeld als ‘cruciaal’, ‘kiezen vóór of tégen beschaving’ en ‘kiezen voor een Nederland van ons’.

 

In gesprek met

Prof.dr. Rens Vliegenthart is hoogleraar Media en Samenleving en voorzitter van de Jonge Akademie van de KNAW. Hij houdt zich bezig met de rol van de media in politiek en samenleving. Zijn onderzoek bevindt zich daarmee op het snijvlak van communicatiewetenschap, politicologie en sociologie. In 2012 publiceerde hij het boek U kletst uit uw nek, een toegankelijk boek over de relatie tussen Nederlandse politiek, media en kiezer in de afgelopen vijftig jaar.

 

Gratis toegang
Om zeker te zijn van een plek, raden wij aan om te reserveren.
Om te reserveren klik hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x