Lezing

De Onverenigde Staten van Amerika | UITVERKOCHT uitverkocht

Prof.dr. Maarten van Rossem
Donderdag 6 oktober 2016, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Er zijn op dit moment geen kaartjes meer te krijgen voor deze avond.

De Amerikaanse democratie is ziek en tot op het bot verdeeld, aldus historicus en Amerikadeskundige Maarten van Rossem. In aanloop naar de presidentsverkiezingen op 8 november geeft Van Rossem op karakteristieke wijze zijn visie op de staat van het land.

Deze avond passeren het overheersende, boze populisme, medialogica, racisme, geloof, de politieke elite, bange burgers en uiteraard de hoofdrolspelers Hillary Clinton, Donald Trump en Barack Obama de revue. Al is het verloop van de verkiezingen volgens Van Rossem compleet onvoorspelbaar, een vermoeden wie zal winnen heeft hij zeker.

Over prof.dr. Maarten van Rossem

Maarten van Rossem was bijzonder hoogleraar Moderne geschiedenis aan de Universiteit Utrecht en ging in 2008 met pensioen. Als historicus en Amerikadeskundige is hij regelmatig te gast in actualiteitenprogramma’s. Inmiddels is Van Rossem uitgegroeid tot televisiepersoonlijkheid. Bij het grote publiek is hij vooral bekend als commentator en ludieke eenmansjury in de tv-quiz De Slimste Mens. Vlak voor de presidentsverkiezingen van 2012 was Van Rossem te zien in de documentairereeks Van Rossem For President waarin hij met een campagnebus dwars door Amerika reisde. Als auteur heeft Van Rossem verschillende bestsellers op zijn naam waaronder Amerika voor en tegen (2003) en In Amerika (2009). Ook verscheen van zijn hand het standaardwerk De Verenigde Staten in de twintigste eeuw (2012, geactualiseerde versie). Sinds 2009 publiceert hij ook met succes zijn eigen glossy: Maarten!

AG & NGIZ

Deze lezing is georganiseerd in samenwerking met het Academisch Genootschap Eindhoven (AG) en het Nederlands Genootschap voor Internationale Zaken (NGIZ).

Reserveren aanbevolen:

Leden AG & NGIZ reserveren via AG-site (100 plaatsen)

Studenten en overige bezoekers van Studium Generale kunnen reserveren via deze site

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x