Lezing

De natuur in de uitverkoop uitverkocht

Dr. Esther Turnhout
Woensdag 2 februari 2011, 11:45 - 13:00 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

22.634 Dier- en plantsoorten worden bedreigd, 854 soorten zijn al uitgestorven. Handel, landbouw, houtkap, overexploitatie … de natuur is niet opgewassen tegen het menselijk handelen. Zowel politici en andere beleidsmakers als wetenschappers zien heil in het economiseren en waarderen van natuur en biodiversiteit. De gedachte is: hang een prijskaartje aan biodiversiteit, dan zal het meegenomen zal worden in economische en politieke afwegingen met effectieve bescherming tot gevolg.

Natuurbeheer & -beleiddeskundige dr. Esther Turnhout (Universiteit Wageningen) betoogt dat we af moeten rekenen met deze eenzijdige economische en technocratische kijk op biodiversiteit willen we de natuur echt beschermen.

Esther Turnhout organiseerde eerder dit jaar het symposium Living with Biodiversity: People, Knowledge, Politics waar ook de discussie over deze kwestie gevoerd werd.

Daarnaast was 2010 het Internationaal Jaar van de Biodiversiteit . Lees op de website hoe het thema biodiversiteit onder de aandacht is gebracht, wat alle aandacht heeft opgeleverd en wat we nog kunnen verwachten.


Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x