Lezing

De modernisering van de koe uitverkocht

Prof. dr. Bert Theunissen en prof. dr. ir. Harry Lintsen
Woensdag 23 november 2011, 11:45 - 13:00 (uitverkocht)
Blauwe Zaal, Auditorium

Sinds 2011 bestaat er een strategische alliantie tussen de TU/e, de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. Hoog tijd voor een nadere kennismaking met wetenschappers van beide instituten die elkaar in deze reeks letterlijk en figuurlijk aanvullen.
Op 16 november de eerste lezing in deze reeks: 'Publiek leiderschap onder druk' Gevolgd door 'De modernisering van de koe' (23 nov), 'Nano nu en straks' (30 nov) en 'De maakbare mens' (7 dec).Techniek heeft een belangrijke rol gespeeld bij tal van processen in de twintigste eeuw die we samenvatten met de term ‘modernisering’. Wat is die rol precies geweest?

Prof. dr. Bert Theunissen (Geschiedenis van de Natuurwetenschappen, UU) onderzoekt deze vraag aan de hand van de modernisering van de Nederlandse landbouw na de Tweede Wereldoorlog.  De resultaten geven te denken over de wijdverbreide gedachte dat die modernisering van de landbouw ‘onvermijdelijk’ en ‘noodzakelijk’ was. En dat geeft weer te denken over hoe we het in de toekomst moeten aanpakken.

Met een reactie van prof. dr. ir. Harry Lintsen (emeritus hoogleraar Technologie, Innovatie en Maatschappij, TU/e)

In samenwerking met Studium Generale van de Universiteit Utrecht.

Bekijk hier  het eerdere optreden van de sprekers bij SG van de UU.


Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x