Lezing

De maakbare mens uitverkocht

Prof.dr. Frank Miedema en Prof.dr. Carlijn Bouten
Woensdag 7 december 2011, 11:45 - 13:00 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium

Sinds 2011 bestaat er een strategische alliantie tussen de TU/e, de Universiteit Utrecht en het UMC Utrecht. Hoog tijd voor een nadere kennismaking met wetenschappers van beide instituten die elkaar in deze reeks letterlijk en figuurlijk aanvullen.
Op 16 november de eerste lezing in deze reeks: 'Publiek leiderschap onder druk' Gevolgd door 'De modernisering van de koe' (23 nov), 'Nano nu en straks' (30 nov) en 'De maakbare mens' (7 dec).


Nieuwe technologieën maken alternatieve medische behandelingen. Het ontwikkelingen van deze nieuwe technologieën, waaronder bijvoorbeeld regeneratieve geneeskunde, is echter duur.
Prof. dr. Frank Miedema (decaan Geneeskunde, UU en UMC) gaat in op huidige en toekomstige technische en medische behandelingen die mogelijk worden door een verdergaande convergentie van technische en biomedische wetenschappen. Hij stelt de vraagt of de hoge kosten te verdedigen zijn in een maatschappij waar de uitgaven voor de gezondheidzorg al jaren sterk stijgen en hoe de belangen van patiënten en economische factoren daarbij gewogen moeten worden.

Prof. dr. Carlijn Bouten (Cell-Matrix Interaction, TU/e) verzorgt een commentaar.

In samenwerking met Studium Generale van de UU.

Kijk hier de duo-lezing die de sprekers eerder in Utrecht hielden!

En lees het interview met Frank Miedema over waarom wetenschap onafhankelijk moet zijn.Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x