Lezing

De laatste lente van de dinosauriërs

Melanie During MSc
Dinsdag 20 februari 2024, 20:00 - 21:30
Boekhandel Van Piere, Nieuwe Emmasingel 48
Prijs: Gratis (Student) € 3,09 incl. btw (Anderen)

Woord & Wetenschap #1

Eén lentedag, 66 miljoen jaar geleden, veranderde de koers van het leven op aarde voorgoed. In deze eerste editie van het nieuwe boekenwetenschapsprogramma van boekhandel Van Piere en Studium Generale TU/e neemt paleontoloog Melanie During ons mee door de geschiedenis van de dinosauriërs en hun onderzoekers, en schijnt nieuw licht op het uitsterven van deze iconische dieren.

De boekhandel is vanaf 19:30 uur geopend. Het is mogelijk om in de boekhandel rond te neuzen en een boek of ander item te kopen. Evenals een kop thee/koffie.
Meer informatie over ticketreservering onderaan de pagina.

Dinosaurussen zijn fascinerend. Velen kennen de filmklassieker Jurrasic Park wel (Steven Spielberg, 1993) en misschien ben jij ook met het beluisteren van de Dinocast begonnen. Maar vanwaar die collectieve fascinatie? En niet alleen voor het leven van deze prehistorische dieren, maar zeker ook voor hun plotselinge massale uitsterving.

Aan de hand van haar boek De laatste lente van de dinosauriërs (september 2023) vertelt paleontoloog Melanie During het verhaal van de reuzen die onze aarde ooit bevolkten: van het allereerste besef dat er zoiets als een dinosaurus heeft bestaan tot de nieuwste ontdekkingen in de paleontologie.

Het boek is uiteraard deze avond te koop en na afloop van het programma is er eveneens de mogelijkheid het boek door Melanie During te laten signeren.   

Melanie During MSc is een geoloog en vertebratenpaleontoloog en als promovenda verbonden aan de Universiteit van Uppsala in Zweden. Ze onderzoekt uitgestorven werveldieren en specialiseert zich vooral in het onderzoeken van belangrijke evolutionaire gebeurtenissen. Haar ontdekking rondom de uitsterving van de dinosauriërs leverde haar in 2022 een publicatie in het prestigieuze wetenschapstijdschrift Nature op.

Woord & Wetenschap 
Woord & Wetenschap is het nieuwe publieksprogramma van de Eindhovense Boekhandel Van Piere en Studium Generale van de Technische Universiteit Eindhoven. Hierin worden wetenschap en technologie voor het voetlicht gebracht en toegankelijk gemaakt voor iedereen. Of het nu gaat om populairwetenschappelijke boeken of romans met een (sociaal)wetenschappelijk thema – we leggen de link tussen het boek en de kennis. Met schrijvers en wetenschappers; middels lezingen, interviews of interactieve discussies.

Ticketreservering 
Om verzekerd te zijn van een plek in de zaal, raden we je aan om een ticket te reserveren via één van de onderstaande links. 

SG & USE/ITEC registratie, alleen voor TU/e-bachelorstudenten
Voor de SG&USE/ITEC-registratie scan je jouw studentenkaart op de locatie vóór aanvang van het programma. Meer info over SG&USE/ITEC vind je hier.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x