Lezing

Blockchain uitverkocht

Lykle de Vries
Woensdag 9 mei 2018, 12:40 - 13:35 (uitverkocht)
Blauwe Zaal Auditorium
Prijs: Gratis (Student) Gratis (Anderen)

Je kunt tegenwoordig niet meer om de term blockchain heen. Blockchain kwam op in het kielzog van de Bitcoin en andere cryptocurrencies, maar heeft ondertussen zo ongeveer mythische kwaliteiten gekregen.

Deze nieuwe manier om informatie op te slaan en te beheren maakt geen gebruik van centrale databanken. Het werkt juist decentraal, verspreid over een netwerk van duizenden computers. Van de financiële sector tot het milieu, van zorg tot onderwijs: elk actueel probleem in de samenleving lijkt wel op te lossen door het ‘op de blockchain te zetten’. Maar wat is blockchain-technologie eigenlijk? En hoe radicaal zijn de alternatieve oplossingen die met blockchain mogelijk zijn? Lykle de Vries, blockchain-kenner van het eerste uur, praat je bij over deze nieuwe technologie.

Lykle de Vries volgt de ontwikkelingen rondom Bitcoin en blockchain sinds 2012. In 2014 maakte hij samen met enkele andere experts een veelgeprezen uitlegvideo over Bitcoin (bitcoinproperly.org/nl) die wereldwijd gebruikt wordt. Tegenwoordig is hij actief als spreker, trainer en consultant onder de naam Blockchain Realisten.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x