Lezing

Albert Einstein uitverkocht

Dr. Erik Lagendijk
Woensdag 19 oktober 2011, 11:45 - 13:00 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Albert Einstein. Wie kent hem niet? Hij is de belichaming van de archetypische wetenschapper en zijn naam is het synoniem geworden van ‘intelligentie’. De Duits-Zwitsers-Amerikaanse theoretisch natuurkundige en uitvinder werd vooral beroemd vanwege zijn twee relativiteitstheorieën, maar droeg ook aanzienlijk bij aan andere deelgebieden van de natuurkunde. Hij wordt dan ook wel, samen met Max Planck, beschouwd als de vader van de moderne natuurkunde.

Dr. Erik Lagendijk, wis- en natuurkundige en kenner van het werk en leven van Einstein, geeft je een kijkje in het leven en werk van de man die door het vooraanstaande opinieblad Time werd uitgeroepen tot person of the 20th century.

In de Einstein Archives vind je duizenden wetenschappelijke en niet-wetenschappelijke manuscripten en zakelijke en persoonlijke correspondentie van Einstein terug.

Luister hier naar Einstein die zijn beroemde E = m∙c2 uitlegt.

Filmpje

En voor wie een diepe duik in het leven van Einstein wil nemen heeft Erik Lagendijk een 12-tal hoorcolleges op CD [http://www.nrclux.nl/Einstein-Erik-Lagendijk/nl/product/681994/] ingesproken.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x