Film

Wild tales uitverkocht

Maandag 23 maart 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Dinsdag 24 maart 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 25 maart 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Damián Szifron, Spanje 2014
Taal: Spaans – ondertiteling: Nederlands


Stel: op het conservatorium worden je composities afgekraakt door een strenge docent. Of je wordt op de weg lastiggevallen door een geflipte mede-automobilist. Of je staat een te dure verjaardagstaart voor je dochter af te rekenen en ziet dat je auto buiten wordt weggesleept. Kom je in opstand?

Waarschijnlijk niet. Grote kans dat je de mening van de docent negeert of een andere beroepskeuze overweegt. Dat je de wegpiraat ontwijkt. Dat je mokkend de taart én de boete betaalt.
Zo echter niet de personages in de Argentijnse productie Wild Tales (Relatos salvajes). Rode draad in deze verzameling van zes korte films vormen getergde hoofdpersonen die besluiten niet langer met zich te laten sollen. In sommige verhalen gaat het om tamelijk triviale situaties, zoals hierboven beschreven, in andere om groter drama: een jeugdtrauma, een tragisch ongeluk, overspelige echtgenoten (op hun eigen bruiloft).
Maar hoezeer de onderlinge episoden ook verschillen in toon en lengte, door die gedeelde thematiek vormen ze een vrij consistent geheel. Wat nog wordt versterkt door de venijnige humor die scenarist/regisseur Damián Szifrón consequent door de verhalen strooit – die is soms subtiel, dan weer zwaar over the top, maar houdt de film van begin tot eind fris en vermakelijk.


Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x