Film

Whiplash uitverkocht

Maandag 2 maart 2015, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Dinsdag 3 maart 2015, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Woensdag 4 maart 2015, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Damien Chazelle, VS 2014
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands


Jazzleraar Terrence Fletcher doceert op de meest prestigieuze jazzschool in Amerika, met de allerbeste studenten. Maar nooit geeft hij een complimentje. Voor hem is opleiden vernederen. Zijn studenten zijn nooit goed genoeg en hij laat ze oefenen tot hun vingers bloeden. Letterlijk. En toch wil iedereen op school les van hem hebben en een plekje bemachtigen in zijn competitieve ensemble.

Ook de negentienjarige Andrew, een loner die als eerste in zijn familie ergens in wil uitblinken. Hij wil daar veel – zo niet alles – voor opzij zetten en is desnoods bereid de strijd aan te gaan met de meedogenloze Fletcher.

Het is de verdienste van  regisseur Damien Chazelle (1985) dat Whiplash zich kan meten met de allerbeste sportfilms. Want zelden werd een tweestrijd tussen leraar en pupil zo mooi uitgediept.
Want willen beiden nou hetzelfde – een briljante drummer van Andrew maken – of heeft Fletcher nog andere, veel minder mooie motieven? En wie wordt uiteindelijk de winnaar van deze fenomenale 'battle of wills'? (bron:Gerhard Busch)
 

Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro
 

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x