Film

What we do in the shadows uitverkocht

Dinsdag 26 mei 2015, 20:00 - 21:30 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Jemaine Clement, Taika Waititi, N-Zeeland 2014
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands


Vampier zijn heeft zo z'n nadelen. Je haar moeten doen zonder spiegelbeeld  bijvoorbeeld of nooit onuitgenodigd een kroeg kunnen bezoeken. En als je dan ook nog in een suffe Nieuw-Zeelandse suburb woont, met een stel ondode huisgenoten die zich nooit eens aan het schoonmaakrooster houden…

In de als documentaire vermomde horrorkomedie What We Do in the Shadows ontmoeten we de huisgenoten Vladislav (Jemain Clement) van 862 jaar oud, Viago (Taika Waititi) van 379, en Deacon (Jonathan Brugh), een jonkie van 183. En dan woont in de kelder nog de 8000-jarige Petyr, een soort Nosferatu die min of meer als huisdier wordt beschouwd. De oude vrienden maken vooral ruzie over het huishouden en vervelen zich meestal te pletter. Hoogtepunten van vertier vormen de jaarlijkse 'Unholy Masquerade', een bal voor vampiers, zombies en ander ondood gespuis, en een incidentele aanvaring met de plaatselijke roedel weerwolven.

Nieuw-Zeelanders Jemain Clement en Taike Waititi spelen niet alleen de hoofdrollen, maar hebben What We Do in the Shadows ook samen geschreven, geregisseerd en geproduceerd. De toon van de film is gortdroog, absurd en vooral lekker lullig.


Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x