Film

Waterboys uitverkocht

Maandag 13 februari 2017, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Dinsdag 14 februari 2017, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Woensdag 15 februari 2017, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Robert Jan Westdijk, Nl 2016
Taal: nederlands

 

Robert Jan Westdijks komisch-ontroerende en ongetwijfeld autobiografische drama over gesjeesde vaders en gemankeerde zonen is helemaal raak.

Uitstekende beslissing van Robert Jan Westdijk (Zusje, 1995) om met een klein team low-budget te gaan en in Edinburgh dit komische en uiteindelijk diep ontroerende coming-of-age drama te maken. Waterboys is een film over de generaties, over gesjeesde vaders en gemankeerde zonen, over arrogantie en egoïsme, over vrouwen die dat niet meer pikken, over jeugd en liefde en de dingen die anders liepen dan gedacht, vooral omdat je zelf liep te klooien.

"What show of soul are we gonna get from you", zingt Mike Scott aan het slot tijdens het 'Homecoming concert' van The Waterboys, een Schotse folkrockband bekend van eighties-klassieker The Whole of the Moon. Dat is de grote vraag die Victor Mullock Brouwer boven het hoofd hangt, een schrijver van overbodige krimi's die met zijn zoon Zack in Edinburgh belandt nadat ze allebei uit huis zijn gezet.

Met Waterboys ging Westdijk terug naar de kern. Als er gezwegen moet worden is het stil. Als er iets gezegd moet worden meestal ook. Zo groeit de kritieke massa van dit ongetwijfeld ook autobiografische drama. En soms is het de muziek die spreekt (bron: Filmkrant Ronald Rovers)

 

Vader-zoon pakket: samen naar de film en een biertje na afloop voor slechts 12 euro

Normale prijzen: studenten € 3,50 - Anderen € 7,50
Reserveren: Natlab 040-2946848
(Bij het bellen kiezen voor Plaza Futura in het keuzemenu)

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x