Film

Victoria uitverkocht

Maandag 23 november 2015, 20:00 - 22:20 (uitverkocht)
Dinsdag 24 november 2015, 20:00 - 22:20 (uitverkocht)
Woensdag 25 november 2015, 20:00 - 22:20 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Sebastian Schipper, Du 2015
Taal: Duits / Engels – ondertiteling: Nederlands

 

De roes van een nacht stevig doorhalen op de elektrobeat van een Berlijnse danstent zet de toon. Wanneer Victoria, een Spaans meisje dat een ander leven zoekt, besluit dat het mooi is geweest loopt ze recht in de armen van Sonne en drie andere onweerstaanbare schavuiten die haar nieuwsgierigheid wekken. Voor ze het weet hebben ze haar al grappenderwijs een diefstal laten plegen. Op dat moment had ze nog terug gekund. Wanneer er vuurwapens in zicht komen is het te laat.
De camera laat Victoria intussen geen moment los. Sterker nog, regisseur Sebastian Schipper durfde het aan die hectische thriller in één lange ongemonteerde take op te nemen. Victoria is one shot cinema. Geen trucjes, dus zonder meer een fascinerend huzarenstukje. De nooit loslatende en rusteloos rondzwervende camera versterkt het gevoel alles heel direct mee te beleven. 

Deze Bonnie en Clyde-variant zet in op een kettingreactie van door paniek voortgedreven gebeurtenissen. Misschien komen de personages iets minder uit de verf. Misschien is het een beetje vreemd dat de expressieve Victoria na drie maanden Berlijn nog geen vrienden heeft gemaakt. Het zijn details. De energie spat van deze film af en houdt je meer dan twee uur lang op het puntje van je stoel.


Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x