Film

Under the tree

Hafsteinn Gunnar Sigurõsson, IJsland 2017
Maandag 29 oktober 2018, 20:00 - 21:30
Dinsdag 30 oktober 2018, 20:00 - 21:30
Woensdag 31 oktober 2018, 20:00 - 21:30
Filmhuis de Zwarte Doos
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)
Reserveren via Natlab: 040-2946848

De buren van Baldwin en Inga klagen over een boom die te veel schaduw geeft. De burenruzie escaleert tot absurde proporties.


 

Hafsteinn Gunnar Sigurõsson, IJsland 2017
Taal: IJslands, ondertiteling: Nederlands

Het begint allemaal met een boom. Of eigenlijk: de schaduw van een boom. Die boom staat in de tuin van Inga en Baldvin, maar de schaduw valt in de tuin van hun buurman Konrad en diens jongere echtgenote Eybjorg. Inga en Baldvin willen hun dierbare boom niet kwijt; Konrad en Eybjorg eisen zonlicht. Die patstelling is het startpunt van Hafsteinn Gunnar Sigurðssons zwartkomische derde speelfilm Under the Tree.

Under the Tree vermengt op zwartkomische toon elementen van familiedrama en thriller. Maar voor Sigurðsson heeft de film net onder het oppervlak een serieuzer onderwerp. ‘Het mag zich dan afspelen in een rustige wijk waar je geen problemen verwacht, maar voor mij gaat het over oorlog. Als je erover nadenkt, zijn veel oorlogen in feite ook burenruzies, maar dan op een gigantische schaal — kijk naar Noord- en Zuid-Korea, of Israël en Palestina. Op die grotere schaal is het moeilijk te bevatten, maar als je het vertaalt naar een kleine, menselijke context dan zie je veel scherper hoe belachelijk en onzinnig het is.’ (bron: de Filmkrant)

Lees ook het artikel van Kein Toma in De Volkskrant.

Let op: alleen betalen per PIN (via Maestro, dus géén Visa of Mastercard)
Reserveren: Natlab (040-2946848)
(Bij het bellen kiezen voor Plaza Futura in het keuzemenu)

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x