Film

The world’s end uitverkocht

Maandag 24 februari 2014, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Dinsdag 25 februari 2014, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Woensdag 26 februari 2014, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Edgar Wright, UK 2013
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands


The World's End is het derde deel in een trilogie die begon met de romantische zombiekomedie (ofwel 'romzomcom') Shaun of the Dead en de actieparodie Hot Fuzz – films waarin typisch Britse humor wordt gemengd met allerhande Hollywood-clichés, en die al gauw een cultstatus bereikten. 'Trilogie' is trouwens een groot woord; de films delen een vergelijkbare toon, maar geen terugkerende personages.

In The World's End wordt niet de zombie- of politiefilm, maar het sciencefictiongenre op de hak genomen. Hoe precies, dat kan de kijker beter zelf ontdekken, want de SF-twist komt pas wanneer het verhaal al een eind op gang is.
Simon Pegg (tevens co-scenarist) speelt in The World's End Gary, een nogal sneue dertiger die maar niet volwassen wil worden. Als puber ondernam hij met vier vrienden een epische queeste: een tocht langs de twaalf pubs in hun woonplaats, die zou moeten eindigen in café The World's End. Destijds werd het einde niet gehaald; nu, twintig jaar later, trommelt Gary zijn vrienden op voor een revanche.

Onmogelijke genrecombinaties maken: dat is de grap die aan de basis ligt van Shaun of the Dead, Hot Fuzz en nu The World's End. De uitwerking heeft ook nu weer iets aangenaam anarchistisch ( bron: Rick de Gier, cinema.nl).

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x