Film

The Wolfpack uitverkocht

Maandag 25 januari 2016, 20:00 - 21:30 (uitverkocht)
Dinsdag 26 januari 2016, 20:00 - 21:30 (uitverkocht)
Woensdag 27 januari 2016, 20:00 - 21:30 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Chrystal Moselle, VS
 

De documentaire The Wolfpack, over zeven kinderen in New York die van hun vader zelden buiten mochten komen, maakt van een ingewikkeld gezinsverhaal een sensationele geschiedenis.

Het verhaal van de Angulo-familie in New York is bizar. Een Peruviaanse man en Amerikaanse hippie vrouw dromen van een wereld, ver weg op het Zweedse platteland. Maar ze belanden uiteindelijk in een kansarme wijk van New York, waar ze zeven kinderen krijgen en leven van een uitkering (de vader vindt dat werken iets is voor loonslaven). Omdat hij New York crimineel en gevaarlijk vindt, houdt de vader (die zichzelf beschouw als een verlichte geest) zijn gezin thuis. Ze betreden zelden de buitenwereld. De kinderen krijgen thuis les van de moeder en laten zich inspireren door de duizenden films die ze tot hun beschikking hebben. Scènes worden exact nagespeeld, compleet met juiste kostuums, props en decors (zelf gemaakt).

Dat de filmmaakster deze film heeft kunnen maken, lijkt – gezien de voorgeschiedenis – onwaarschijnlijk. Ze maakte kennis met de broers tijdens een van hun uitstapjes. Op een gegeven moment, zo blijkt, is een van hen ontsnapt. Dat markeerde een omslagpunt. Langzamerhand zijn de broers uit hun isolement gekropen en op ontdekkingstocht gegaan. Het maken van de film helpt hen (en ook de vader, moeder en het zusje) om uit de zelf gecreëerde cocon te kruipen.

Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x