Film

The theory of everything uitverkocht

Maandag 20 april 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Dinsdag 21 april 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 22 april 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

James Marsh, UK 2014
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands

Tijd en liefde, twee van de grootste mysteries van het bestaan, staan centraal in dit verhaal over het leven van Stephen Hawking. Een biopic over de briljante wetenschapper die door de spierziekte ALS lichamelijk steeds verder aftakelt. Eddie Redmayne won de Oscar (beste mannelijke hoofdrol) voor zijn indrukwekkende transformatie.

In 1963 studeert Stephen Hawking aan de universiteit van Cambridge en ontmoet daar tijdens een feestje Jane Wilde (Felicity Jones). Hij is een doortastende nerd, met grote bril en nog grotere grijns, en is op een wetenschappelijke missie om God op de lijst van uitgestorven diersoorten te krijgen. Zij is een sterke jonge vrouw en fervent aanhangster van The Church of England. Toch beginnen de twee een ongemakkelijke flirt die uitbloeit tot een relatie.

Terwijl de jonge Stephen grootse doorbraken maakt op academisch vlak, krijgt hij te horen dat hij aan de spierziekte ALS lijdt. Opeens heeft hij met een levensverwachting van twee jaar nog maar heel weinig van wat hij wetenschappelijk onderzoekt: tijd.
Eddie Redmayne, in de rol van Hawking, weet de ontwikkelingen te vangen in een indrukwekkende metamorfose. Beetje bij beetje voert hij de lichamelijke aftakeling op, uiteindelijk met slechts een paar vingers en enkele spieren in zijn gezicht. Via zijn spraak laat hij het fysieke leven verder uit de wetenschapper wegebben, maar met doordringende blikken blijft hij zowel de liefde voor Jane als zijn passie voor het werk uitstralen (bron: Sven Gerrets, cinema.nl)


Entree: studenten 3,50 euro en anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x