Film

The Martian uitverkocht

Maandag 1 februari 2016, 20:00 - 22:25 (uitverkocht)
Dinsdag 2 februari 2016, 20:00 - 22:25 (uitverkocht)
Woensdag 3 februari 2016, 20:00 - 22:25 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Ridley Scott, VS 2015
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands

 

Er wordt geen tijd verspild in The Martian. We zijn nog geen minuut op Mars of daar steekt de allesvernietigende storm op die het astronautenteam dwingt tot plotse evacuatie. Op één man na dan: Mark Watney (Matt Damon) ligt voor dood, half onder het rode stof. En zodra Houston eindelijk doorheeft dat de achterblijver nog leeft,  is Watney allang doordrongen van de gruwelijke werkelijkheid. Gerekend naar de beschikbare zuurstof- en voedselvoorraad zal hij sterven ver voordat een volgende bemande vlucht ook maar in de buurt is.

Gelukkig beschikt de astronaut in ruime mate over die Amerikaanse can do-mentaliteit. En hij is botanicus. 'I'm gonna have to science the shit out of this', belooft hij zichzelf, om vervolgens een moestuin te kweken met behulp van raketbrandstof, condens, fecaliën en wat aardappels.

The Martian telt 549 solitair doorgebrachte Sols, oftewel Marsdagen, en is een getrouwe verfilming van de bestseller van Andy Weir. Diens zo veel mogelijk op reële wetenschap gebaseerde sf-thriller vereist één geloofssprong: vanwege de ijle lucht kán het helemaal niet hard waaien op Mars.

Regisseur Ridley Scott ( Alien en Blade Runner) maakte van The Martian een thriller met een helder uitgangspunt: ontsnappen van Mars. Zijn praktische doe-het-zelfruimteavontuur wordt nooit echt beklemmend, maar zit vol inventieve verwikkelingen en slim ingepaste wetenschappelijke terzijdes. Bonafide intelligent gemaakt Hollywoodvermaak (bron Bor Beekman, de Volkskrant).


Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro.


 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x