Film

The imitation game uitverkocht

Maandag 9 maart 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Dinsdag 10 maart 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 11 maart 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Morten Tyldum, VS 2014
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands


The Imitation Game vertelt het indrukwekkende verhaal over het leven en werk van Alan Turing (Benedict Cumberbatch), de briljante maar emotioneel gecompliceerde Britse wetenschapper die met zijn werk de Tweede Wereldoorlog hielp te verkorten en daarmee de levens van tienduizenden mensen heeft gered.

In de winter van 1952 werd Alan Turing door de autoriteiten opgepakt voor het toen strafbare feit homoseksualiteit, met een verschrikkelijke veroordeling tot gevolg. Wat echter bij niemand bekend was, was dat Turing enkele jaren daarvoor tijdens de oorlog in het diepste geheim leiding gaf aan een groep van knappe koppen. Hun opdracht was het kraken van de Enigma code die de Duitsers voor al hun communicatie gebruikten. De machine die Turing uitvond was niet alleen essentieel voor de beëindiging van de oorlog, ook was dit het prototype voor onze hedendaagse computer. Met deze film krijgt één van de meest onbekende, maar immens belangrijke figuren uit de wereldgeschiedenis eindelijk de erkenning die hij verdiende.

The Imitation Game, met Benedict Cumberbatch, Keira Knightley, Mark Strong en Matthew Goode in de hoofdrol, werd zeer positief ontvangen door pers en publiek op diverse filmfestivals en won daar ook meerdere malen de publieksprijs.

 

Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x