Film

The Idol uitverkocht

Annelieke Dortant
Maandag 24 oktober 2016, 19:30 - 23:59 (uitverkocht)
Dinsdag 25 oktober 2016, 19:30 - 23:59 (uitverkocht)
Woensdag 26 oktober 2016, 19:30 - 23:59 (uitverkocht)
Filmhuis De zwarte Doos

Let op: Aanvang van dit programma is op maandag om 19.30 uur i.v.m. de inleiding. USE is alleen op maandag.

Hoofdpersonage Mohammed Assaf zorgt voor een enorme vreugde bij het Palestijnse volk als hij Arab Idol wint. Hij geeft hen letterlijk een stem. Annelieke Dortant houdt een inleiding bij de film  over het begrip amal (mensen die hoop geven, die de wereld veranderen).

Hany Abu-Assad, Palestina 2015
taal: arabisch – ondertiteling: nederlands

Dit melodrama van de Palestijnse filmmaker Hany Abu-Assad (o.a. Paradise Now) is een biopic over het leven van Arab-Idols winnaar Mohammad Assaf. Van zijn zware jeugd in het van de buitenwereld afgesloten Gaza, tot de finale van Arab-Idols op 22 juni 2013 in Egypte.

'We gaan het maken en we gaan de wereld veranderen!' Steeds opnieuw laat Nour haar broertje Mohammed de lijfspreuk nazeggen. De jongen heeft een prachtige stem, maar hij mist het zelfvertrouwen van zijn zus. Wie zit er te wachten op een zanger uit de Gazastrook?

Miljoenen mensen, zo zal later blijken. Nour mag dan drammerig zijn, ze heeft het talent van haar broer goed ingeschat. Dankzij haar optimisme timmert Mohammed aan de weg, om te beginnen als zanger op bruiloften. Geld voor muziekinstrumenten hebben de kinderen niet, maar samen met twee vrienden weten ze net genoeg bij elkaar te scharrelen.

The Idol is gebaseerd op het leven van Mohammed Assaf, die opgroeide in een van de overbevolkte vluchtelingenkampen in Gaza. Voor 2013 had niemand van hem gehoord, daarna rees zijn ster op spectaculaire wijze. Als winnaar van de pan-Arabische talentenshow Arab Idol gaf hij de Palestijnen een stem.

lees het hele artikel van Pauline Kleijer in de Volkskrant

interview met regisseur Hany Abu-Assad in de Filmkrant

Alleen op maandag is het gratis entree voor studenten. Op dinsdag en woensdag betalen studenten 3,50 euro en anderen betalen de hele week normaal tarief (7,50 euro).

Reserveren kan bij Natlab (040 2946848)

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x