Film

The Hateful Eight uitverkocht

Maandag 11 april 2016, 20:00 - 22:45 (uitverkocht)
Dinsdag 12 april 2016, 20:00 - 22:45 (uitverkocht)
Woensdag 13 april 2016, 20:00 - 22:45 (uitverkocht)
Filmhuis de Zwarte Doos

Quentin Tarantino, VS 2015
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands

 

Het is kort na de burgeroorlog. Acht personages schuilen voor een sneeuwstorm. Maar de storm buiten valt in het niet bij wat zich binnen afspeelt.  Raciale sentimenten, eerzucht, achterdocht en wraak botsen op elkaar en leiden tot een uiterst bloederige climax.

The Hateful Eight speelt zich weliswaar voor een groot gedeelte af in één afgesloten ruimte, maar is in alle opzichten een western, inclusief overweldigende landschapsopnamen, karakteristieke tronies, priemende blikken, dreigende stiltes en intens geweld.

In de chaotische periode na de Amerikaanse Burgeroorlog spoeden verschillende markante figuren zich door een sneeuwstorm in Wyoming om onderdak te vinden in Minnie's Haberdashery, een ruim bemeten herberg. Onder hen bevinden zich premiejagers Marquis Warren (Samuel L. Jackson) en John Ruth (Kurt Russell), de buit van laatstgenoemde, Daisy Domergue (Jennifer Jason Leigh) en sheriff Chris Mannix (Walton Goggins). In de herberg treffen ze de voormalige zuidelijke generaal Sandy Smithers (Bruce Dern), de flamboyante Oswaldo Mobray (Tim Roth, met bolhoed), de zwijgzame cowboy Joe Gage (Michael Madsen) en de norse Mexicaanse opzichter Bob (Demián Bichir). Tussen dit bonte gezelschap ontstaat een grimmige stemming, die in een ware overlevingsstrijd verandert wanneer  de een na de ander weinig zachtzinnig over de kling wordt gejaagd.

Zoals verwacht richt Tarantino een waar spervuur van dialogen aan. Deze zijn bij vlagen van ouderwets hoog niveau en druipen van het vet, waarbij Kurt Russell een fuifnummer maakt van zijn optreden, geholpen door de aan hem vastgeketende Jennifer Jason Leigh, een helleveeg met een tong van vergif. Daarnaast is een excellerende Jackson de blikvanger. Hij weet Tarantino's voortdurende gebruik van het n-woord enigszins te relativeren met een korte verhandeling over blank racisme en vuurwapens in de VS, een tekst die duidelijk met het oog op de actualiteit is geschreven. De regisseur heeft zich inmiddels gemengd in protestacties tegen politiegeweld, wat hem op een aangekondigde boycot van Amerikaanse agenten van The Hateful Eight kwam te staan (Bron: de Filmkrant)

Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x