Film

The Gift uitverkocht

Maandag 21 maart 2016, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Dinsdag 22 maart 2016, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Woensdag 23 maart 2016, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte doos

Joel Edgerton, Australië 2015
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands

 

De makers van The Purge, Insidious en Sinister brengen met The Gift een reboot van het suspense-genre. Een psychologische thriller waarvan je haren recht overeind gaan staan.

Na een miskraam besluiten Simon (Jason Bateman) en Robyn (Rebecca Hall) een frisse start te maken. Simon krijgt een nieuwe baan in zijn geboorteplaats en ze laten Chicago achter zich. Nog voor ze goed en wel het nieuwe huis op orde hebben, ontmoeten ze Gordo (Joel Edgerton), een oud-schoolgenoot van Simon. Die weet zich in no time het leven van de twee binnen te wurmen.
Dat de film al gauw erg spannend wordt, heeft voor een groot deel te maken met de onbekende intenties van Gordo en het effect daarvan op de relatie van Simon en Robyn. Edgerton speelt zijn rol geweldig, door emoties minimaal te houden. Zijn doodse mimiek maakt zijn personage standaard griezelig, wat zijn bedoelingen ook zijn.
De broeierige sfeer wordt zo nu en dan opengebroken door ouderwetse en perfect ingezette schrikmomenten. De film doet door de combinatie van mysterie en suspense erg denken aan een aantal titels uit de jaren negentig, zoals Pacific Heights, The Hand that Rocks the Cradle en Dead Calm, maar zit net wat intelligenter in elkaar. Edgerton ontrafelt beetje bij beetje de motieven van Gordo en speelt daarbij knap met de sympathie van de kijker. Waar je bij soortgelijke films vaak al snel een vaag voorgevoel hebt van welke kant het verhaal opgaat, laat de regisseur je hier tot het eindspel raden.

Studenten 3,50 euro | anderen betalen normaal tarief 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x