Film

The Favourite

Yorgos Lanthimos
Maandag 1 april 2019, 20:00 - 22:00
Dinsdag 2 april 2019, 20:00 - 22:00
Woensdag 3 april 2019, 20:00 - 22:00
Filmhuis De Zwarte Doos
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)
Reserveren via Natlab: 040-2946848

Begin 18e eeuw: spanning en intriges aan het Engelse hof. De wispelturige koningin Anne (Oscarwinnaar Olivia Coleman) zit op de troon en laat zich welgevallen dat twee ladies om haar (seksuele) gunsten strijden.

Drama
Yorgos Lanthimos, VS/UK 2018
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld

Het begin van de 18e eeuw, Engeland is in oorlog met Frankrijk. Desondanks zijn eendenraces en het eten van ananas trending. De wispelturige koningin Anne (Olivia Colman) zit op de troon. Haar goede vriendin Lady Sarah (Rachel Weisz) verdraagt al haar grillen en regeert feitelijk in haar plaats.

Dan verschijnt de nieuwe hofdame Abigail (Emma Stone)ten tonele. De twee dames strijden om de (sexuele) gunsten van de koningin. Als oorlogspolitiek Sarah compleet in beslag neemt, ziet  Abigail haar kans schoon en wijdt ze zich volledig aan de koningin. Door hun ontluikende vriendschap kan ze haar ambities waarmaken en daar laat ze geen vrouw, man, politiek of konijn tussenkomen.

The Favourite is de nieuwste film van Yorgos Lanthimos, die de laatste jaren internationaal hoge ogen gooide met The Lobster (winnaar van de juryprijs in Cannes) en The Killing of a Sacred Deer (prijs voor Beste Scenario in Cannes). The Favourite is genomineerd voor vijf Golden Globes®: Beste Film - Musical of Comedy, Beste Actrice (Musical of Comedy) - Olivia Colman, Beste Vrouwelijke Bijrol - Emma Stone, Beste Vrouwelijke Bijrol - Rachel Weisz en Beste Scenario - Deborah Davis & Tony McNamara. Daarnaast won de film twee prijzen tijdens de 75e editie van het filmfestival van Venetië. Olivia Colman won in de categorie Beste Actrice, daarnaast sleepte de film ook de juryprijs in de wacht.

8,3 op de IMDb en 94% op Rotten Tomatoes (a rich, dark comedy filled with great one-liners and unexpected twists)

Reserveringen: Natlab (040-2946848)
(Bij het bellen kies Plaza Futura in het keuzemenu). 
Betaling alleen mogelijk met PIN (met Maestro, dus niet met Visa of Mastercard).

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x