Film

The fault in our stars uitverkocht

Woensdag 12 november 2014, 20:00 - 22:05 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Josh Boone, VS 2014
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands

Films over gedoemde minnaars, het is een fenomeen van alle tijden. Gone with the Wind, Romeo & Juliet, Titanic en, welja, zelfs Twilight. Het relatief kleine maar verrassend clevere The Fault in Our Stars bewijst dat je ook zonder vampiers of historische kostuums een soortgelijk verhaal op het witte doek kunt brengen.

Hazel (Shailene Woodley) en Gus (Ansel Elgort) zijn twee bijzondere tieners die allebei over een cynisch gevoel voor humor beschikken, lak hebben aan conventies en stapelverliefd op elkaar worden. Maar je kunt hun relatie bezwaarlijk alledaags noemen: Hazel wordt altijd en overal vergezeld van een zuurstoftank - yep, uitgezaaide longkanker -, de charmante Gus heeft een beenprothese en besluit om Hazels ultieme droom in vervulling te brengen: een bezoek aan haar favoriete romanschrijver in Amsterdam.

Dat deze ontroerende liefdeshistorie niet uitmondt in een oversentimentele tranentrekker is te danken aan scenaristen Scott Neustadter en Michael H. Weber. Die blijven de gelijknamige young-adult bestseller van John Green op een intelligente en beheerste manier trouw, zónder hun voeling te verliezen met zijn gedoemde protagonisten of te vervallen in gemakzuchtig sentiment. En ze hebben het geheel weten te injecteren met de nodige porties verzachtende humor.


Prijs: studenten 3,50 euro en anderen 7,50 euro

 

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x