Film

The diary of a teenage girl uitverkocht

Maandag 16 november 2015, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Dinsdag 17 november 2015, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Woensdag 18 november 2015, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Marielle Heller, VS 2015
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands


Marielle Heller debuteert een frivole verfilming van Phoebe Gloeckners semi-autobiografische roman The Diary of a Teenage Girl, waarin proza, illustraties en korte strips een schrijnend en pijnlijk eerlijk beeld geven van de ontluikende seksualiteit van een pubermeisje.

De vijftienjarige Minnie (Bel Powley) groeit op in het San Francisco van de jaren zeventig. Op de golf van drank, drugs en vrije liefde die door de stad spoelt raakt ze verwikkeld in een seksuele relatie met Monroe, de veel oudere vriend van haar moeder. Eenmaal geproefd van de vleselijke geneugten, wil ze alleen maar meer en wordt een slaaf van haar hormonen. Ze gaat op ondekkingstocht en worstelt ondertussen zoals elke tiener met onzekerheid, identiteit en de grote vragen van het leven. En daarbij maakt ze niet altijd de verstandigste keuzes. 

Minnie legt haar belevenissen vast in een audiodagboek en geeft daarmee een bijzonder inkijkje in de pysche van de tiener. Alle gebeurtenissen zijn volledig vanuit haar belevingswereld bekeken en Heller onthoudt zich van elk oordeel over de acties van het meisje, ook als die extreem en roekeloos zijn. 

Wat de regisseur wel toevoegt is een geweldige visuele flair, in de vorm van animaties die de innerlijke wervelwind van Minnies emoties vormgeven. (bron Sven Gerrets, Cinema.nl)


Studenten 3,50 euro, anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x