Film

The dark knight rises uitverkocht

Maandag 12 november 2012, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Dinsdag 13 november 2012, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 14 november 2012, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis de Zwarte Doos

Film/ fantasy, actie
Christopher Nolan, USA/ GB 2012
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands

Meer nog dan in zijn vorige twee Batman-films legt regisseur Christopher Nolan in The Dark Knight Rises de link tussen Gotham City en New York. Tussen fictie en werkelijkheid.
En regelmatig laat Nolan het universum van Batman, gevuld met superschurken, ontploffingen en stripachtige knokpartijen, botsen op de werkelijkheid.
Zo lijkt de Dent Act uit de film verdacht veel op de Patriot Act, de wet waarmee president George W. Bush de rechten van zijn burgers inperkte in de strijd tegen het terrorisme. En wordt er in woord en daad – in de film wordt Gothams aandelenbeurs aan flarden geschoten – gezinspeeld op een financiële ramp.
Die ramp komt inderdaad, en hij heet Bane. Een kolos met een soort mondkapje van slangetjes, een beetje alsof een facehugger uit Alien op zijn gezicht is blijven zitten. Het is uiteindelijk Bane die ervoor zorgt dat miljardair Bruce Wayne, die zijn Batman-pak aan de wilgen had gehangen, weer tot actie overgaat. Want Bane dreigt Gotham te vernietigen.
De plot is nog steeds die van een comic-film, maar Nolan, die grotere ambities heeft dan louter vermaken, zoomt zoals gezegd regelmatig in op de zorgelijke staat van de wereld, en laat zijn helden worstelen met existentiële vragen. (bron: Gerhard Bush)

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x