Film

The Cabin in the woods uitverkocht

Maandag 10 september 2012, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Dinsdag 11 september 2012, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 12 september 2012, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Drew Goddard, VS, 2011
Taal:engels – ondertiteling: nederlands
horror

Al in de eerste scène van de horrorfilm The Cabin in the Woods wordt duidelijk dat er iets vreemds met deze film aan de hand is. We zien hoe twee nogal verveelde kantoormannetjes in een enorm, niet nader omschreven complex de toestand van de wereld bespreken.
Op zich nog niet zo vreemd, maar dit was toch een horrorfilm over een afgelegen huisje in het bos? Het type houten hutje waar een handvol studenten naartoe gaat om een voor een afgeslacht te worden door – al naar gelang – zombies, moordzuchtige rednecks of elkaar? Wat doen die droogkloterige kantoorklerken dan in deze film?
Na die eerste scène worden inderdaad de studenten gepresenteerd. In de ideale clichéverdeling: bink, slet, nerd, dopehead en maagd. Om de een of andere reden heeft dit verrassende vijftal besloten samen naar een verlaten hutje in het bos gaan. Waar ze inderdaad moeten vrezen voor hun leven.
Meer vertellen over de inhoud en over de rol van de kantoormannetjes zou veel – zo niet alle – lol bederven van deze postmoderne horrorpastiche. Of is het een ode?

(Bron:Gerhard Busch)

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x