Film

The angels’ share uitverkocht

Maandag 28 januari 2013, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Dinsdag 29 januari 2013, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 30 januari 2013, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis de Zwarte Doos

Film/ drama, komedie
Ken Loach, GB 2012
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands

Kansarme Robbie staat voor de politierechter voor het zoveelste geweldsdelict. Het is dat hij vader wordt, anders zou hij de gevangenis ingaan. Nu krijgt hij 300 uur taakstraf.
Er zijn hilarische momenten, vooral als hij ontdekt wie er nog meer allemaal een taakstraf hebben gekregen, maar de grondtoon is somber. Zijn schoonfamilie moet hem niet, zijn eigen familie is al uit beeld. Robbie is geboren in een uitzichtloze wereld en getekend voor het leven.

Maar dan slaat halverwege de film om. Robbies begeleider neemt hem onder zijn hoede, introduceert hem in de wereld van de whisky – waarvoor Robbie een geweldige neus blijkt te hebben – en ineens lacht het leven Robbie toe.
Terwijl de eerste helft aanstuurde op een tragische afloop zijn we ineens beland in een misdaadkomedie.
Het is alsof we in Robbies wensdroom zijn terechtgekomen. Of in die van de filmmakers. Geef kansarme boefjes een kans en uiteindelijk komt alles goed.

‘The angels’ share’ is een whiskyterm en slaat op ‘het engelendeel’: de paar procent die verdampt terwijl de whisky op vat ligt te rijpen. Wat in de film dan weer slaat op de paar procent kansarmen die zich aan hun uitzichtloze situatie weet te ontworstelen

(bron: Gerhard Busch)

 


  

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x