Film

Starred up uitverkocht

Maandag 29 september 2014, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Dinsdag 30 september 2014, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Woensdag 1 oktober 2014, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

David MacKenzie, UK 2013
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands

Eric zit weer eens in de gevangenis. Geen jeugdgevangenis deze keer, want Eric is 'starred up'. Hij was zo onhandelbaar tussen zijn leeftijdgenoten, dat hij is gepromoveerd naar de volwassen boeven.

Eric – angstaanjagend goed gespeeld door de jonge Jack O'Connell – is een gekooid dier, gewelddadig en gevaarlijk, maar toch ga je moeiteloos een film lang met hem mee. Want je begrijpt dat Erics geschiedenis er niet een was van leven, maar van overleven.

Regisseur Mackenzie maakt het de kijker niet makkelijk. Hij vraagt niet om sympathie voor Eric met veelbetekenende flashbacks, waarin we kunnen zien hoe zwaar zijn leven was. Mackenzie verlaat de gevangenis geen moment, en sluit de kijker als het ware op met Eric. Een film lang lopen we mee in zijn schoenen.

En of het niet genoeg is dat de negentienjarige Eric zich staande zal moeten houden tussen de volwassen gevangenen, hij wordt ook nog eens geconfronteerd met zijn verleden. Want in dezelfde gevangenis zit ook zijn vader. De twee hebben elkaar jaren niet gezien en zullen – of ze het willen of niet – samen verder moeten (bron: Gerhard Busch, cinema.nl)


Studenten betalen op vertoon van hun pas slechts 3,50 euro en anderen 7,50 euro.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x