Film

Stalker

Andrei Tarkovski
Woensdag 27 november 2019, 19:30 - 22:30
Filmhuis De Zwarte Doos
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)
Reserveren via Natlab: 040-2946848

De mysterieuze gids Stalker leidt een wetenschapper en een schrijver door de ‘verboden zone’, een hermetisch afgesloten terrein vol afval, waar de regels van het gezond verstand niet meer gelden. Tarkovski’s klassieker uit 1979 over de staat van de moderne mens is gerestaureerd en nu opnieuw te zien in de bioscoop.

Drama, Science-fiction
Taal: Russisch, Engels ondertiteld
Andrei Tarkovski, Rusland 1979

De mannen begeven zich op een spirituele reis door een gebied buiten de beschaving, met op de achtergrond de belofte dat geheime wensen van de reizigers vervuld zullen worden. Stalker was in de jaren tachtig een cultfilm; de suggestie van nucleaire doem, de anarchistische verhaallijn en de industriële omgeving waardoorheen de drie mannen zich een weg banen, sloten naadloos aan op het no future-denken in menig kraakpand. ‘Het basisthema van Stalker is (...) het lijden van de mens die zijn gevoel van eigenwaarde heeft verloren’, schreef Andrej Tarkovski (1932-1986).

Het wonderlijk mooie kleurgebruik, het camerawerk en belichting zorgen voor een mysterieuze sfeer, waarin de filosofische gesprekken van de drie personen, vol symboliek, een bijzondere dimensie krijgen. Een film om meer dan een keer te zien.

De film zal worden ingeleid door filmcriticus Hugo Emmerzael, redacteur van o.a. De Filmkrant.

Ticket reservation: call Natlab (040 2946848),
or buy your tickets at the cash register that opens one hour prior to the start of the movie.
Payment is only by PIN (with Maestro, so not with Visa or Mastercard).

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x