Film

Son of Saul uitverkocht

Drs. Rozemarijn Schalkx
Maandag 14 maart 2016, 19:30 - 22:15 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

USE: Let op! Dit programma begint om 19.30 uur i.v.m. een inleiding/nagesprek van Drs. Rozemarijn Schalkx

László Nemes, Hongarije 2015
Taal: Hongaars – ondertiteling: Nederlands

In Son of Saul volgen we twee dagen uit het leven van Saul Auslander, een Hongaarse jood en gevangene in het vernietigingskamp Auschwitz. Hij maakt deel uit van het Sonderkommando en werkt in een van de crematoria. De nazi's waren dan wel de baas in Auschwitz, de nare klussen rond de gaskamers en het verbranden van de lijken lieten ze over aan de Sonderkommando. Auslanders leven bestaat uit het zien van het ondenkbare en het uitvoeren van onmenselijke taken. Zijn emoties lijken uitgeschakeld. Tot hij het lijk ziet van een jongen in wie hij zijn zoon meent te herkennen. Hij zet alles op alles om hem een Joodse begrafenis te geven.

De camera zit voortdurend dicht op de huid van Auslander. Je kijkt mee door zijn ogen. Beelden van de achtergrond, waar zich de vreselijkste dingen afspelen, blijven vaag. Het illustreert de verdoving waar het hoofdpersonage zich in bevindt, noodzakelijk om te kunnen overleven in deze hel.

Son of Saul is een indringende filmervaring, die je letterlijk de adem beneemt. Waar zoveel Holocaustfilms gaan over het overleven, toont deze het uitzichtloze bestaan in het kamp. (bron: filmtotaal)

Interview met de regisseur:
http://cineville.nl/magazine/laszlo-nemes-over-son-saul

 

Studenten gratis, anderen betalen normaal tarief
Reserveren: natlab 040-2946848

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x