Film

Sin City: a dame to kill for 3D uitverkocht

Maandag 1 december 2014, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Dinsdag 2 december 2014, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Woensdag 3 december 2014, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Filmhuis de Zwarte Doos

Frank Miller & Robert Rodriguez, VS 2014
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands


Alweer bijna tien jaar terug verscheen de bejubelde verfilming van Frank Millers graphic novel-serie Sin City. In het vervolg,  A dame to kill for wordt het trucje van deel één gewoon nog eens herhaald: snoeiharde film noir-actie verpakt in glanzende zwart-wit beelden, met hier en daar een bloedrood accent. Maar vooral door de 3D, wat de platte stripdecors de broodnodige diepte geeft, oogt alles nog net iets mooier dan in het vorige deel.


De structuur van het origineel is gebleven: drie losjes met elkaar verbonden verhaallijnen die respectievelijk gaan over wraak, wraak en wraak. Vrijwel identieke vignetten zijn het, waarin mannen van staal met veel geweld het vrouwelijk schoon voor verderfelijke heerschappen proberen te beschermen.

Veel van de personages zijn ook vertrouwd. Zo keert Mickey Rourke terug als mismaakte rouwdouwer Marv, en neemt Josh Brolin ditmaal de rol van ambigue antiheld Dwight op zich. De femme fatale uit de titel wordt gespeeld door een hypnotiserende Eva Green.

De verschillende verhaallijnen zijn deels gebaseerd op origineel werk en deels speciaal voor de film geschreven. Veel doet de plot er echter niet toe, want in het universum van Sin City draait het vooral om de buitenkant (bron: Jelle Schot).

Prijs: studenten 4 euro / anderen 8 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x