Film

Schneider vs. Bax uitverkocht

Maandag 12 oktober 2015, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Dinsdag 13 oktober 2015, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Woensdag 14 oktober 2015, 20:00 - 21:45 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Alex van Warmerdam, NL 2015
Taal: Nederlands


Schneider, een huurmoordenaar, wordt gebeld door zijn baas Mertens. Hij heeft een spoedopdracht voor Schneider, maar Schneider weigert. Hij is jarig en heeft zijn vrouw Lucy beloofd te helpen met het voorbereiden van het diner dat zij vanavond geven. Mertens benadrukt dat het belangrijk is en dat het vandaag moet gebeuren. “Het gaat om Ramon Bax, een schrijver. Hij woont alleen aan de rand van een afgelegen meer. Het is een makkelijke klus, met een beetje geluk ben je voor de middag weer thuis.” Met tegenzin gaat Schneider akkoord, maar de makkelijke klus blijkt een gecompliceerde.

Schneider vs. Bax is de nieuwe film van Alex Van Warmerdam (o.a. Borgman, Ober, De Noordelingen) met onder andere Tom Dewispelaere, Alex van Warmerdam en Maria Kraakman.

Schneider vs. Bax heeft veel moois te bieden: fotogenieke locaties met veel riet en water, prachtig camerawerk, prettig bizarre humor en vooral het bedwelmende gevoel dat alles kan gebeuren. In dit zompige natuurgebied staat niets vast, zeker niet de betekenis van het verhaal, al wekt Van Warmerdam met een verwijzing naar bokkenrijders de indruk dat er weer eens een pact met de duivel is gesmeed….. of niet?


Studenten 3,50 euro | anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x