Film

Prometheus 3D uitverkocht

Maandag 10 december 2012, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Dinsdag 11 december 2012, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 12 december 2012, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis de Zwarte Doos

Film / actie, sf
Ridley Scott, VS 2012
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands

Eind 21e eeuw (zo’n halve eeuw vóór de gebeurtenissen uit Alien) zet het ruimteschip Prometheus  koers naar een planeet waarop mogelijk de stichters van het menselijk ras vertoeven. Dit naar aanleiding van een soort sterrenkaart uit de oertijd, die is ontdekt door archeologenechtpaar Noomi Rapace en Logan Marshall-Green.

Het schip herbergt een explosief gezelschap, geleid door een ijzige Charlize Theron, die optreedt namens het bedrijf dat de reis financiert en er een dubieuze agenda op na lijkt te houden. Androïde Michael Fassbender is al even geheimzinnig, en de collegialiteit tussen de archeologen en overige meereizende wetenschappers laat ernstig te wensen over.
Het zou de opzet kunnen zijn van een standaard monsterfilm, waarin de personages een voor een het loodje leggen, maar Scott en scenarist Damon Lindelof (bekend van tv-serie Lost) hebben voldoende verrassingen in petto, en voeren de spanning snel op.

Dit is ouderwets goede sciencefiction: spannend, redelijk intelligent, hier en daar lekker goor, en prachtig vormgegeven. Scott heeft zo min mogelijk digitale effecten willen gebruiken en de sets allemaal echt gebouwd, en dat zie je eraan af. Daarnaast is de 3D nergens overheersend, die zorgt er vooral voor dat de ruimtedecors en hologrammen beter overkomen[ bron: Rick de Gier]

(n.b. 3d toeslag 1 euro)

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x