Film

Nocturnal Animals uitverkocht

Maandag 27 maart 2017, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Dinsdag 28 maart 2017, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Woensdag 29 maart 2017, 20:00 - 23:59 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

Tom Ford, VS 2016
Taal: English – ondertiteling: Nederlands

 

Nocturnal Animals is de nieuwe onheilspellende thriller van regisseur en scenarioschrijver Tom Ford (A Single Man. Nocturnal Animals verkent de dunne scheidslijnen tussen liefde en wreedheid, tussen wraak en verlossing. Amy Adams en Jake Gyllenhaal spelen een gescheiden echtpaar dat duistere ontdekkingen doet over elkaar.

Susan Morrow, een kunsthandelaar uit Los Angeles leidt met haar man Hutton Morrow (Armie Hammer) een luxueus maar onvervuld leven. Susan vindt in haar brievenbus een anoniem pakketje: een boek getiteld 'Nocturnal Animals', geschreven door haar ex-man Edward Sheffield (Jake Gyllenhaal), met wie ze al jaren geen contact meer heeft. Bij het manuscript zit een briefje waarin Edward haar vraagt de tekst te lezen en daarna contact met hem op te nemen als hij in de stad is.

Het boek is aan haar opgedragen, maar de inhoud is gewelddadig en vernietigend. Edward vertelt het verhaal van Tony Hastings (ook gespeeld door Gyllenhaal). Als Tony en zijn familie ’s nachts door een verlaten stuk van Texas rijden, worden ze lastiggevallen door een trio joyriders.

Ontroerd door Edwards boek, mijmert Susan over de intiemste momenten van haar eigen liefdesgeschiedenis met de auteur.  Ondertussen leidt het verhaal naar een climax die zowel de held van het boek als haar eigen held zal definiëren.

 

Filmtotaal  (★★★★★) “een van de mooiste en indringendste drama's van het rijke filmjaar 2016.”

Volkskrant (★★★★) “een bezwerend, pijnlijk rauw en fantastisch geacteerd wraakverhaal.”

 

Studenten € 3,50 - Anderen € 7,50
Reserveren: Natlab 040-2946848
(Bij het bellen kiezen voor Plaza Futura in het keuzemenu)

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x