Film

Midsommar

Ari Aster
Maandag 16 december 2019, 20:00 - 22:30
Dinsdag 17 december 2019, 20:00 - 22:30
Woensdag 18 december 2019, 20:00 - 22:30
Filmhuis De Zwarte Doos
Prijs: € 3,50 incl. btw (Student) € 7,50 incl. btw (Anderen)
Reserveren via Natlab: 040-2946848

Een unieke horrorervaring bij daglicht.
De vakantie in Zweden van een stel Amerikanen neemt een duistere wending wanneer ze worden uitgenodigd om deel te nemen aan de plaatselijke midzomeractiviteiten.

Horror
Taal: Engels, Nederlands ondertiteld
Ari Aster, USA 2019

Een goede horrorfilm, zo zei The Texas Chain Saw Massacre-regisseur Tobe Hooper ooit, “is opgebouwd als een nachtmerrie, waar je voortdurend probeert uit weg te komen, maar steeds weer wordt ingezogen. Je kunt er niet van wegrennen.”

Volgens die definitie is Midsommar uitstekende horror. Meer zelfs: briljante horror. Met een speelduur van twee uur en twintig minuten stelt regisseur Ari Aster zijn publiek danig op de proef: de doorsnee-griezelfilm bezorgt zijn toeschouwers anderhalf uur lang een paar schrikmomentjes en stuurt hen daarna vrolijk en zorgeloos terug naar huis. Midsommar niet. Midsommar houdt zijn kijkers langer vast dan aangenaam is, en als de aftiteling over het scherm rolt, zullen ze verward, gechoqueerd en met een onbehaaglijk gevoel achterblijven.

Midsommar heeft alle ingrediënten van een klassieke horrorfilm. De vreemde, exotische locatie en de verdacht vriendelijke mensen die er wonen. Het onschuldige, maagdelijke meisje dat steeds verder afglijdt in een waanzinnig spektakel. De ongemakkelijke voortekenen die je vertellen dat er iets niet in de haak zit.  De twists en “what the fuck just happened?”-momenten om je op het puntje van je stoel te houden.

Ticket reservation: call Natlab (040 2946848),
or buy your tickets at the cash register that opens one hour prior to the start of the movie.
Payment is only by PIN (with Maestro, so not with Visa or Mastercard).

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x