Film

Meskina | CANCELED

Daria Bukvić
Maandag 24 januari 2022, 20:00 - 21:45
Dinsdag 25 januari 2022, 20:00 - 21:45
Woensdag 26 januari 2022, 20:00 - 21:45
Filmhuis De Zwarte Doos

Leyla (Maryam Hassouni) heeft net de dertig aangetikt, en dus verwacht iedereen van alles en nog wat van haar. Ze heeft geen man, geen kind, geen échte carrière: volgens haar familie is ze een meskina – een zieligaard. In de kakofonie van meningen over haar leven probeert ze haar eigen pad te banen. Durft ze af te wijken van het ideaalbeeld van haar omgeving?

Please note: this film is in Dutch. There are no English subtitles.

De net gescheiden en kinderloze Leyla woont weer bij haar moeder. Haar omgeving ziet haar als een Meskina. Meskina betekent zoiets als ‘zieligaard, arme schat’ in het Arabisch. Gelukkig kan Leyla rekenen op hulp van haar familie. Zo schrijft haar zus haar in op een dating app en gebruikt haar moeder haar contacten in de Marokkaanse gemeenschap om een geschikte echtgenoot te vinden voor Leyla. De vraag is waar Leyla zelf het gelukkigste van gaat worden.

Een komedie met enkel vrouwen in de hoofdrol gesitueerd rond een Marokkaans Nederlandse vrouw was niet eerder te zien in de Nederlandse bioscopen. Deze ongebruikelijke komedie is bedacht en geregisseerd door vrouwen en biedt een uniek kijkje in een wereld waar vrouwen hun weg zoeken balancerend tussen twee culturen.

Awards

Winnaar van de Gouden Film bij het Netherlands Film Festival; een prijs voor films met meer dan 100.000 bezoekers in de bioscopen.

Recensies
“Meskina vertelt een belangrijk verhaal en doet dat vol humor.” De Filmkrant.

“Meskina is grappig, sprankelend en bovenal vernieuwend.” Flair.

Meskina is duidelijk met veel meer plezier en betrokkenheid gemaakt dan menige Nederlandse romkom.” Volkskrant

Ticketinfo
Deze film wordt vertoond in Filmhuis De Zwarte Doos. Het is nodig om vooraf online een kaartje te kopen via de zwarte "bestel" knop op deze pagina.
Let op:  je kan alleen online een kaartje kopen; het is niet mogelijk om aan de balie met contant geld of een bankpas kaarten te kopen.
Meer algemene info over tickets, restitutiebeleid etc. vind je hier.

Wij verzoeken je vriendelijk om 15 minuten voor aanvang van de film aanwezig te zijn bij de balie op de eerste verdieping, wanneer deze open gaat. Dit is om ervoor te zorgen dat de film op tijd begint en eindigt.

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x