Film

Magic in the moonlight uitverkocht

Maandag 10 november 2014, 20:00 - 21:40 (uitverkocht)
Filmhuis de Zwarte Doos

Woody Allen, VS 2014
Taal: Engels – ondertiteling: Nederlands

 

De rode draad die door alle films van Woody Allen loopt, is het ontkrachten van illusies: God is dood en de liefde blijkt een valse belofte. En kreeften willen niet in een pan met kokend water passen. Toch zei Allen ook ooit dat het leven ondraaglijk wordt zonder illusies. En van tijd tot tijd komt hij met een film die duidelijk verlangt dat er meer is tussen hemel en aarde.


Het decor deze keer is de Franse Rivièra in de jaren twintig, in die tijd de belangrijkste dependance van de Europese en Amerikaanse elite. Allens alter-ego is Colin Firth, die met z’n masker van elegante Britse misantropie een iets ernstiger en verbitterder toon aanslaat dat we gewend zijn van de mannen die Woody Allens gedachten een gezicht geven.


Firth speelt een succesvolle goochelaar – Allen wilde goochelaar worden voordat hij als filmmaker aan de slag ging – die door een vriend gevraagd wordt naar de villa van een rijke Amerikaanse familie in Zuid-Frankrijk te komen. Die familie is in de ban geraakt van een spiritueel medium (Emma Stone) en Firth moet haar ontmaskeren. Tot z’n ergernis blijkt hij niet ongevoelig voor haar charmes, maar nog ergerlijker is dat hij haar spirituele claims niet kan weerleggen. Zou er in het licht van de eeuwigheid dan toch meer bestaan dan dood en belastingen?

bron: Ronald Rovers, cinema.nl


Prijs: studenten 3,50 euro en anderen 7,50 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x