Film

Mad Max: Fury Road 3D uitverkocht

Maandag 7 september 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Dinsdag 8 september 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Woensdag 9 september 2015, 20:00 - 22:00 (uitverkocht)
Filmhuis De Zwarte Doos

George Miller, Australië 2015
Taal: Engels - ondertiteling: Nederlands


De cultfilm Mad Max (1979) en zijn bejubelde opvolger Mad Max 2: the Road Warrior (1981) van regisseur en bedenker George Miller vormen de basis van deze spectaculaire actiethriller.

Dertig jaar na het laatste deel van de Mad Max cyclus verschijnt nu dit vierde deel uit de serie, dat zich opnieuw afspeelt in een post-apocalyptische woestijnwereld, waarin mensen tot de dood vechten om water en benzine. Voorkennis van die films is overigens geen vereiste om van Fury Road te kunnen genieten. George Miller regisseerde ook dit deel van de succesvolle Mad Max serie en bewijst op 70-jarige leeftijd een meester te zijn in dit genre.

De film brengt ons terug naar de wereld van overlever ‘Max Rockatansky’ (Hardy), die na zijn turbulente verleden een zonderling geworden is. Toch komt hij in aanraking met de gewelddadige bende van de tiran ‘Immortan Joe’. Max sluit zich aan bij een groep rebellen, onder leiding van ‘Imperator Furiosa’ (Charlize Theron) en we hebben het begin van een bloedstollende en meedogenloze ‘Road War’.

De waanzinnige en unieke wereld van Mad Max komt tot leven door de warme kleuren en de visuele effecten, de hard scheurende wagens, zinderende actiescènes en een geweldige soundtrack van Junkie XL. De film stipt in een onderliggende laag ook een aantal maatschappelijke kwesties aan  zoals geloof, overleving, macht, wreedheid en dystopie.. Miller weet deze lagen stijlvol samen te smeden en met deze ‘Mad Max’ film de lat voor actiethrillers opnieuw een stuk hoger te leggen. The future belongs to the mad…….


Studenten 4,00 euro en anderen 8,00 euro

Tweewekelijks alle programma's gemakkelijk op een rijtje in je inbox?

Schrijf je nu in voor onze nieuwsbrief.

Inschrijven
x